vrijdag 22 maart 2013

Everything about nails, nails and nails!


Nagels, een deel van je lichaam dat vrouwen toch wat meer altijd accentueren. Ze laten ze lang groeien, een felle kleur of hebben french manicure. Maar hoe verzorg je je nagels nou echt goed? En wat voor een functie hebben de nagels eigenlijk? In dit blog krijg je 'do's & dont's' !

De nagels beschermen de zenuwuiteinden in de toppen van je tenen en nagels. De zenuwen worden extra goed beschermd doordat een nagel, uit drie lagen bestaat:
- Epitheellaag: dit is de onderste laag van de nagel en deze is bevestigd aan de nagelwal.
- Keratinelaag: is de middelste laag van de nagel, deze neemt de voedingstoffen op en houdt vocht en vet vast.
- Hoornlaag: is de bovenste laag, deze komt los als de nagel uitgedroogd is.  






Ik heb een stappenplan hoe je je nagels het best kan verzorgen:
1.  Haal je oude nagellak eraf met nagellak remover (zonder acceton! acceton droogt de nagels namelijk uit)
 
 
 
2. Vijl je nagels. Heb je stevige nagels? Kies dan voor een diamantvijl. Heb je zwakke nagels? Kies dan voor een zandvijl. Vijl altijd één richting op, dan voorkom je dat de hoornlaag loslaat. Voor de nagelplaat kun je de nagelplaat egaal maken, in 4 simpele stappen.
 

 
3. Duw de nagelriemen voorzichtig naar achter (bijv. met een bokkepoot). Als de nagelriemen goed zijn, heb je de basis voor gezonde, lange nagels al gelegd. Als de nagelriemen soepel op de nagel liggen, bevordert dit de groei van je nagels.
 
4. Smeer je nagels lekker in met een hand/nagelcrème. Hierdoor voorkom je dat je huid en je nagels uitdrogen.
 
 
 

5. Als je je nagels dan wilt gaan lakken, moet je een basecoat op doen. Dit voorkomt dat de kleur van de nagellak niet in de nageltrekt.




6. Na dat je de kleur op je nagels hebt gedaan, doe je er een een topcoat op. Dan krijgt het een mooie glans (of mat, glitter etc.) en blijft de lak er beter op zitten.
    Hopelijk hebben jullie er wat aan!
    Veel liefs,
    @lovelynailarts <3