maandag 1 april 2013

Ogen accentueren!


Het oog. Een zintuig dat vaak de persoonlijkheid van een mens weerspiegeld en het zintuig waarmee je dieptes, kleuren en beelden waarneemt. Een belangrijk zintuig dus, maar hoe kan je je ogen accentueren?

Het oog bestaat uit allerlei delen. De iris kan allerlei kleuren hebben (dat is dan dus je oogkleur). Je kan je make-up zó op doen dat je je iris accentueert.
Blauwe ogen:
Bij blauwe ogen passen het best de kleuren taupe, grijs en violet. Maar ook je haarkleur maakt uit, als je bijvoorbeeld blauwe ogen & bruin haar hebt, passen koperkleuren of oranjetinten ook goed. Ook maken je kledingkleuren uit, heb je donkere kleren aan, kan je je blauwe ogen goed accentueren met een lichte kleur.

Groene ogen:
Bij groene ogen passen de kleuren mosgroen, kaki en bruin heel goed. Maar voor een chique uitstraling kan je ook goudkleurige tinten gebruiken. Voor een fris en levendig effect, kan je heel goed de kleuren limegroen, grasgroen en helder paars gebruiken. De perfecte kleurencombinaties van je oog make-up voor groene ogen zijn: groen en bruin, paars en bruin, paars en kaki en groen in combinatie met goud.

Bruine ogen:
Bij bruine ogen, kan bijna alles! Een aantal goede kleuren zijn beige, taupe, lichte perzikkleur en zwart. Wil je een stijlvolle indruk, dan kan je het best voor warme kleuren kiezen. Voor een trendy indruk, ga je voor lila of paars. Opvallend kan je bruine ogen maken, door ze op te maken met blauwe make- up.

De beste manier om je oogschaduw op te doen, is in 3 stappen:
- door een laagje oogschaduw aan te brengen direct boven de wimpers. Op deze plek breng je bij voorkeur een donkere tint oogschaduw aan om het oog meer nadruk te geven. Laat de oogschaduw een beetje naar boven toe uitlopen.
-  Breng nu hier vlak boven het tweede laagje oogschaduw aan in een iets lichtere tint en laat opnieuw de oogschaduw naar boven toe iets uitlopen.
-  Onder de wenkbrauw breng je het laatste laagje oogschaduw aan. Dit hoort de lichtste tint te zijn om de ogen op te lichten.

Een hele goed manier om de juiste kleur te vinden is om in deze kleurencirkel, je eigen oogkleur op te zoeken. Als je die gevonden hebt, ga je naar de kleur die daar recht tegenover zit, deze kleurtint is sowieso goed voor je oogkleur!


Hier onder nog een aantal afbeeldingen, met de juiste oog make-up voor groene, blauwe, bruine en grijze ogen. Hopelijk hebben jullie er wat aan gehad!

Veel liefs,
@lovelynailarts

 (o.a. lila en paars tinten voor grijze ogen!)

 (o.a. groene tinten voor groene ogen!)

 (o.a. zwarte en grijze tinten voor bruine ogen!)

(o.a. roze en paarse tinten voor blauwe ogen!)